“Genç Bakışlar, Mutlu Yüzler” ilk hasadı yaptı

03 August Friday, 2018
“Sanal dünyadan gerçek hayata” sloganı ile yola çıkan “Genç Bakışlar Mutlu Yüzler” projesi çocuklara ve gençlere toprak ve çevre sevgisini kazandırmayı amaçlıyor.
“Genç Bakışlar, Mutlu Yüzler” ilk hasadı yaptı Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ
 
Kayseri Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Genç Bakışlar Mutlu Yüzler” Projesi kapsamında çocuklar bahçede çalıştı, yetişen sebzeleri hasat etti.

Yaşları 10’la 13 arasında olan 40 çocuk Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün desteklediği projeye katıldı.

 “Sanal dünyadan gerçek hayata” sloganıyla yola çıkan projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Özcan Erdoğdu projeyi anlatırken, “Gülen Yüzler Mutlu Yarınlar Projesi kapsamında hobi bahçesi etkinliğimizi Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ile beraber 3 ay önce başlattık. Bu faaliyet uzun soluklu bir faaliyetti. Bizim buradaki amacımız çocuklarımızın özellikle internet bağımlılığından kurtararak onları toprakla bir araya getirmek, boş zamanlarını daha etkin kullanabilmeleri için alternatif faaliyetler ortaya çıkarmaktı. Bu kapsamda bu çalışma 1 yıl önce düşünüldü. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile paylaşıldı ve uzman görüşü alınarak bu çalışma başlatıldı. Şuan bu çalışma kapsamında 40 tane öğrencimiz 3 ay önce toprakla tohumları buluşturarak çalışmaya başladı. Bugünde bu çalışmaların meyvelerini almış bulunuyoruz. Bu çalışmalarla ilimizde daha fazla çocukların toprakla buluşturulması yönünde de bütün kurumlarımızın bu faaliyetlere yönlendirmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocukların kişisel, zihinsel ve bedensel gelişimde pozitif etki yaratmak, yedikleri besinlerin nasıl yetiştiğini öğretmek toprak ve çevre sevgisini kazandırmak amacı ile yola çıkan projede yetişen sebzelerin hasat zamanı geldi.
Öğrenci velisi Ayten Keskin, “Başladığı günden beri etkinlikten çok memnun kaldık. Şehirleşmeden dolayı çocuklarımızın toprakla buluşması neredeyse imkânsız hale geldi. Bu sebeple çocuklarımızın burada toprakla haşır neşir olması, tohumları ve bitkileri tanıması, onların adım adım büyüdüğünü görmeleri hem kendileri için hem de bizim için çok büyük bir mutluluk oldu” diye konuştu.

Okul çağındaki çocukların bilgisayar bağımlılığından da uzaklaşmasını sağlayacak projenin meyvelerini toplayan çocukların mutluluğu görülmeye değer.

Toprakla haşır neşir oldukları için çok mutlu olduklarını ve proje kapsamında internetten de uzaklaştıklarını kaydeden öğrenci Ceren Özdemir ise, “Buraya geldikten sonra teknolojiden uzaklaştım ve doğayla daha çok haşır neşir olmaya başladım. Gördüğüm bitkileri söküp başka yerlere ekmeye daha çok merak saldım. Aldığım lale soğanlarını ekerek daha çok mutlu oldum. Teknolojiden uzaklaştım ve artık eskisi kadar teknoloji bağımlısı değilim” şeklinde konuştu.
 
kayseri Genç Bakışlar Mutlu Yüzler tarım çocuk polis