Genç çiftçi destekleri üreticilere nefes oluyor

08 February Monday, 2021
Tarım ve Orman Bakanlığının genç çiftçi projelerine verdiği desteklerle tarımsal nüfus gençleşiyor, ürün yelpazesi genişliyor, iyi tarım uygulamaları yaygınlaşıyor.
Genç çiftçi destekleri üreticilere nefes oluyor Haber: Denizli İl Enformasyon

Tarım ve Orman Bakanlığı genç çiftçi projelerini hem hibelerle hem de eğitimlerle destekliyor.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi ile ilgili açıkladığı veriler gençlerin tarımda yakaladığı başarıyı ortaya koydu.

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında genç çiftçilere verilen desteklerin üç yıllık programı hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, uygulamaların il ve ilçe düzeyinde denetim ve kontrollerinin yapıldığını bildirdi.
Sürdürülebilir tarıma katkı sağlamak amacıyla Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesinin hayata geçirildiğini söyleyen İl Müdürü Erkaya, “Projeyle, hedef grup olarak belirlenen 18-40 yaşları arasındaki, örgün eğitime devam etmeyen, herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan ve kırsal alanda kalmayı taahhüt eden küçük aile işletmelerinin gelir düzeylerinin yükseltilmesi hedeflenmiştir” dedi.
Kontrolleri yapılan genç çiftçi projelerinin başarıyla uygulanmaya devam ettiğini bildiren Erkaya, projelerden alınan sonuçların memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Önce kursu tamamladı sonra çiftliğini kurdu

Üç yıllık sürede 23 genç çiftçi projesinin hayata geçirildiği Serinhisar İlçesinde genç bir kadın çiftçi örnek bir projeyle üretmeye devam ediyor.

Genç Çiftçi Gülün Ataş projesine başlamadan önce Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi dahilinde “Süt Sığırı Yetiştiriciliği’’ kursunu tamamladı. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün her konuda yardımını alan girişimci çiftçi Ataş, projesi için kendisine verilen 6 adet düve ile yola çıktı. İkiz buzağı doğumlarıyla işletmesindeki hayvan sayısı 13’e çıkan Gülün Ataş, yetiştirdiği hayvanları satarak aile ekonomisine katkı sağlamaya başlamış bile. Damızlık olarak yetiştirdiği anaç hayvanlarla üretime devam eden genç çiftçi Gülün Ataş’ın hedefi çiftliğinin kapasitesini arttırarak ev ve ülke ekonomisine daha çok katkı sunabilmek.
denizli genç çiftçi hayvancılık proje kadın çiftçi destek hibe tarım ve orman