Genç Çiftçi Projesi ile örnek işletme kurdu

12 January Tuesday, 2021
Genç Çiftçi Projesi sayesinde 2016’da kendi işletmesini kuran Hatice Teke herkese örnek oluyor.
Genç Çiftçi Projesi ile örnek işletme kurdu
Hatice Teke, Kırıkkale’de 2016’da baş vurduğu Genç Çiftçi Projesiyle, kendi tesisini kurdu.

Şu anda açtıkları işletmeyle sütü kendilerinin değerlendirmeye başladığını anlatan Teke, "Yoğurt ve yağ üretimine başladık. Bunları da marketlere veriyoruz. 4 yıl içerisinde 75 hayvan sayısına ulaştık. Her işte olduğu gibi illaki bu işin de zorlukları var ama çaba harcayarak bugün bu hale geldik. Bir yerlere gelebilmek, başarabilmek güzel bir duygu." dedi.

Kadın üreticiyi ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılında başlayan ve 2018'de sona eren Genç Çiftçi Projesi'nden Kırıkkale'de 398 kişinin yararlandığını söyledi.

Bunlardan birinin de Hatice Teke olduğunu belirten Yılmaz, "Teke, 6 damızlık düve ile başladığı üretimine bugün itibarıyla 75 hayvan sayısına ulaşmış ve evinin yanına kurduğu işletmesiyle süt ürünleri üretmeye başlamıştık. Bunları da kentteki çeşitli marketlere satmaktadır. Teke, büyük bir başarı ve ciddi manada tarımsal üretime katkı sağlayan bir çiftçimiz oldu. Bu anlamda ciddi bir başarı hikayesi ortaya koydu." diye konuştu.
genç çiftçi besici hibe kırıkkale