Genç Çiftçi Projesi kapsamında destekler devam ediyor

22 October Monday, 2018
Balıkesir’de Genç Çiftçi Projesi kapsamında 11 çiftçiye düve dağıtıldı.Burhaniye ilçesinde düzenlenen törenle dağıtımı yapılan 55 düve sahiplerine ulaştı.
Genç Çiftçi Projesi kapsamında destekler devam ediyor Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında desteklemeler devam ediyor. Bu kapsamda Balıkesir Burhaniye’de 11 çiftçiye 55 düve dağıtıldı.

Burhaniye Hayvan Pazarı’nda düzenlenen düve dağıtım programına Burhaniye Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mustafa Orhan, Gömeç İlçe Müdürü Ayşe Çetin ile çok sayıda çiftçi ve ilgili katıldı.

Her zaman çiftçilerin yanında olduklarını anlatan Burhaniye İlçe Müdürü Mustafa Orhan, “Bakanlık olarak Burhaniye’de 6 çiftçimize 30 büyükbaş, Gömeç’te 5 çiftçimize 25 büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bakanlık olarak, çiftçilerimizin üretimde bulunmaları kendi aile bütçelerine katkıda bulunmaları ve ülkemizin kırmızı et ihtiyacının karşılanmasında katkı sağlamak üzere hayvan dağıtımı yapıyoruz. Çiftçilerimiz, böylelikle ülkemizin üretimine katkıda bulunuyorlar. Bizde, her zaman ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayvanların dağıtımından bakımına, aşılanmasına ve beslenmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Genç çiftçilerden İpek Karaca ise, bakanlığın genç çiftçi projesinde ben de genç çiftçi adayı olduğunun ve hayvanları çoğaltıp aile ekonomisine katkıda bulunacağının altını çizdi.

Yine Genç çiftçilerden Hüseyin Altay da “Devletimizin desteklemeleri sayesinde aldığımız 5 tane büyükbaş hayvanı büyütüp geliştirip bir şekilde devlet ekonomisine katkıda bulunmak istiyorum” dedi. Lütfü Sarıbaş ise “Genç çiftçi projesinden almış olduğumuz 5 tane düveyi geliştirip aile ekonomisine katkı yapacağız. Allah, devletimize zeval vermesin. Bakanlığımızdan razı olsun. Bizimle ilgilendikleri için ilçe müdürlüklerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Veteriner arkadaşlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
burhaniye genç çiftçi destek hibe tarım orman