Genç Çiftçilere hayvan desteği sürüyor

22 June Friday, 2018
Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde Genç Çiftçilere hibe programı kapsamında hayvan dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Genç Çiftçilere hayvan desteği sürüyor Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Genç Çiftçi desteklemelerinden faydalanmaya hak kazanan üreticilere, Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde düzenlenen törenle hayvan dağıtımı yapıldı.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız’ın da katıldığı törende 2017 yılı Genç Çiftçi Desteklemeleri hibe programı kapsamında Nilüfer İlçesinde çiftçilik yapan Aysel Kutlu, Hasibe Duman, Şakir Sevinç'e damızlık sığırları teslim edildi.

Programda bir konuşma yapan İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, destek alan çiftçilerin tarımsal ve hayvansal üretime devam etmelerinin önemine dikkat çekti.

Yıldız; “Destek alan üreticilerimizden özellikle bir isteğimiz var. Üreticilerimizin kazanca dönüştürdükleri üretimlerini yine bu alanda kullanmalarını, böylelikle projelerin sürdürülebilirliğinin sağlanarak kırsal kalkınmaya destek vermelerini istiyoruz. Üreticilerimizin her daim yanında ve destekçileri olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Tören kura çekimi ile hayvanların sahiplerine teslim edilmesiyle devam etti.

Genç Çiftçi Projeleri Desteklemeleri kapsamında TİGEM tarafından 2016 -2017 yıllarında üreticilere bin yüz doksan dört adet büyükbaş, yaklaşık 3 bin adet küçükbaş hayvan dağıtıldı.
 
 
Bursa Nilüfer Genç Çiftçi hayvan dağıtım töreni