Genç üretici Erzincan’a örnek oldu

18 April Thursday, 2024
Hayati Terzioğlu, Et ve Süt Kurumunun açtığı Erzincan’daki tavuk kombinasıyla üretime başladı. Köyünde 2015 yılında kurduğu 30 bin kapasiteli tavuk çiftliğini zamanla büyüttü. 2022’de tesis kapasitesi 60 bine çıkartan Terzioğlu, gençleri üretime davet ederek “üretime hevesi olanlar heveslerinden vazgeçmesin.” dedi.
Genç üretici Erzincan’a örnek oldu
Haber: Erzincan İl Enformasyon
 
Genç üretici Hayati Terzioğlu Erzincan’a örnek oldu.

2015 yılında henüz 25 yaşında olan Terzioğlu, Et ve Süt Kurumunun Erzincan’daki tavuk kombinasını açmasıyla kendi öz kaynaklarıyla üretime başladı.

Terzioğlu, köyünde 30 bin kapasiteli ve tek kümesi olan tesisinin kapasitesini 2022 yılında ikinci kümesin eklenmesiyle 60 bine çıkarttı.

Terzioğlu, Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinasına sözleşmeli olarak üretim yaptıklarını belirterek “Yılda 6 dönem, 60 bin her dönem üretim yapmaktayız” dedi.

Gençleri üretime davet eden Terzioğlu “bu işe merak sardık, iyi ki de bu işe girdik diyoruz. Zor değil mi? Gerçekten zor ama zor olmayan hiçbir meslek yok. Emek vermeden hiçbir şey olmuyor. Ama, yine de bu işi düşünen, bu işte hevesi olanlara heveslerinden vazgeçmemelerini söylüyorum.” şeklinde konuştu.
tarım tavuk erzincan üretim örnek