Gençler ekmeğin kalitesini artıracak

12 July Thursday, 2018
Bursa’da "Ekmek Sektöründe Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması" Projesi ile ekmekçilik sektöründe çalışan 18-26 yaş arası gençlere ücretsiz, yenilikçi eğitim materyalleri sunarak onların mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması amaçlanıyor.
Gençler ekmeğin kalitesini artıracak "Ekmek Sektöründe Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması" Projesi tanıtım toplantısı Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Koordinatörlüğü  Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ekmek ve Besin Sanayi ve Ticaret A.S.(BESAŞ) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından onaylanan "Ekmek Sektöründe Gençlerin İstihdam Edilebilirliğini Arttırılması" projesi tanıtım toplantısı proje ortağı olan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, gıda güvenilirliği ve hijyen konularında fırıncılara büyük işler düştüğünü belirtti. Ünsal, yapılan çalışmaların kağıt üzerinde kalmayıp özümsenmesi ve uygulamaya konulmasını gerektiğinin önemini vurguladı.

İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız da; “Ekmeğe  genel olarak insanların temel besin kaynağı olmasından dolayı ayrı bir değer atfedilmiştir.  Bu kadar değer atfedilmişken gerek dünyada gerekse ülkemizde en fazla israf edilen gıda ürününün de ekmek olduğu bilinmektedir. Üretici gıda güvenirliliğini esas alan üretim yapmalı, tüketici ise israftan kaçınmalıdır” dedi.

Gıda güvenirliğine katkı sağlayacak olan bu projede görev almaktan mutluluk duyduklarını belirten Yıldız; “Bursa’da bir günde üretilen ekmek miktarı yaklaşık 1 milyon 500 bin adettir.  Bursa’da 718 adet kayıtlı ekmek fırını ve bu işletmelerde çalışan yaklaşık 3 bin 500 personel vardır.  Bu proje ile iyi bir bilgi donanımına sahip kalifiye personel yetiştirip güvenilir ekmek üretilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Gülşen ve Yüksek Gıda Mühendisi Sibel Tokat’ın sunumlarının ardından verilen kokteyl ile toplantı sona erdi.

Proje ile ekmekçilik sektöründe çalışan 18-26 yaş arası gençlere ücretsiz, yenilikçi eğitim materyalleri sunarak onların mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak ve iş hayatına adaptasyonlarını kolaylaştırmak amaçlanıyor.

Proje kapsamında; ekmekçilik sektöründe kalifiye çalışanların istihdam edilebilmesi için Avrupa Birliği ve Türkiye’de ekmekçilik sektöründe uygulanmakta olan gıda mevzuatını genel hatlarıyla içeren “Ekmek Üreten İşletmeler İçin AB ve Türkiye Mevzuatı El Kitabı” hazırlandı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitü Müdürü Yıldıray İstanbullu, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu, Ulusal Ajans Proje Sorumlusu Uzman Yunus Duman katılım sağladı.
 
bursa ekmek genç proje kalite