Gençler ekmek sektörü için yetiştirilecek

04 January Friday, 2019
Bursa’da "Ekmek Sektöründe Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması" çalıştayı yapıldı. Yapılan konuşmalarda gençlerin gıda sektöründe çalışmalarının teknolojinin verimli kullanılması ve güvenilir gıda için önemine dikkat çekildi.
Gençler ekmek sektörü için yetiştirilecek Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü "Ekmek Sektöründe Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması" projesi ile gençlere, yenilikçi eğitim olanakları sunarak onların mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak amaçlanıyor.

Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Estonya Gıda ve Fermantasyon Teknolojileri Merkezi, Romanya Ulusal Gıda Biyokaynakları Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü gibi önemli ortaklarla yürütülen çalışma için dört el kitabı da hazırlandı.

Bursa’da gıda sektörünün geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve halka sunulan gıdaların daha kaliteli ve daha güvenilir olması için çalıştıklarını anlatan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, insan tüketimine sunulan gıdaların güvenirliliği için, iyi bir teknoloji kullanılmasının yanı sıra, gıda mevzuatının da uygulanması ve mevzuata uygun çalışılması gerektiğini vurguladı.
 
bursa ekmek çalıştay