Gıda Denetim Seferberliği devam ediyor

25 February Tuesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla 17-22 Şubat tarihleri arasında her gün farklı bir gıda sektöründe olmak üzere 1 hafta boyunca süren denetim seferberliği Kars’ta da titizlikle gerçekleştirildi.
Gıda Denetim Seferberliği devam ediyor Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  tarafından 2019 yılı içerisinde 2641 adet denetim yapıldı. 2019 yılı içerisinde 17 adet işletmeye 150 bin 000 TL idari para cezası uygulanırken,  2020 yılı içerisinde de denetimlerin aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.

Öte yandan Kars’ta başlatılan;  “Örnek Esnaf, Mutlu Müşteri Projesi” ile il genelinde yiyecek ve içecek hizmeti veren konaklama yerleri (Otel, Motel vb.), içkili-içkisiz lokantalar, kafe, bistro, pastane ve diğer hızlı yemek yerlerine bayrak, berat ve plaket verilerek Kars genelinde sektör standartlarının yükseltilmesi ve bu standartların korunması  amaçlandı.

Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,  gerekli denetimlerin yapıldığı, en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada  gıda ile ilgili olumsuzlukların da  Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne veya Alo 174 ihbar ve şikayet hattına da bildirilebileceğinin altı çizildi.