Gıda denetimleri devam ediyor

27 February Thursday, 2020
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları gereği 81 il ile eşzamanlı olarak 17 Şubat 2020 tarihinde başlayan "Ürün Bazlı Denetim Seferberliği" kapsamında tüm yurtta gıda denetimleri devam ediyor.
Gıda denetimleri devam ediyor Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, 73 personelden oluşan 23 gıda denetim ekibinin il genelinde halkın daha güvenli ve sağlıklı gıda tüketimini temin etmek için gıda denetimleri yaptıklarını bildirdi. Acar, “sahada güvenli gıda arzı için "Ürün Bazlı Denetim Seferberliği" ne bizzat katıldığını belirterek, gıda kontrol görevlilerimiz tarafından 6 günlük seferberlik süresi içinde, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, ekmek ve unlu mamul üreten işletmeler, kasap şarküteri, bakkal ve marketler, okul kantinleri ve yemekhaneler, restoranlar ve takviye edici gıda işletmelerine yönelik, toplam bin 124 adet resmi kontrol gerçekleştirildi” dedi.
 
Yapılan denetimler sonucunda 44 işletmede olumsuzluk tespit edildiği ve gerekli cezai yaptırımların uygulanacağı belirtildi.
 
Kilis’te de ürün bazlı gıda denetimleri yapıldı
Kilis’te de et ve et ürünleri üreten işyerleri, süt ve süt ürünleri üreten işyerleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işyerleri, kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe tarzı işyerleri, okul kantinleri ve yemekhaneleri, lokanta-restoran, dönerci, fast-food vb. toplu tüketim yerlerinin denetlendiği bildirildi.