Giresun Mavigöl’e dev yatırım

07 August Tuesday, 2018
Giresun'un Dereli ilçesindeki Göksu Deresi'nde büyüklü küçüklü dört gölden oluşan Mavigöl'ün bulunduğu bölgeyi ziyaret edenlere daha iyi imkân sunmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yaklaşık 3 milyon liralık çalışma yapılıyor.
Giresun Mavigöl’e dev yatırım Giresun-Şebinkarahisar yolu üzerinde yer alan, Kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz renkte akan, Kuzalan Tabiat Parkı sınırları içindeki derede oluşan Mavigöl ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar DKMP Genel Müdürlüğü hem tabiatı korumak hem de vatandaşların daha iyi bir hizmet alması için çalışmalara başladı.

“Ziyaretçiler Güvende Olacak”

DKMP 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban 3 milyon lira maliyetli dev projenin detaylarını "Gölün ana kısmında ağırlıklı olarak yığma taşlar var. Bu taşlardan göle inilirken kayma riski var. Biz burada beton üzerine ahşap patika yol yapıyoruz, bu yolun korkulukları da olacak. Dere üzerinde ahşap giydirilmiş çelik köprü yapılacak ve burada ziyaretçiler güvenli şekilde fotoğraf çektirebilecekler." sözleri ile dile getirdi.

Kuduban ayrıca projenin ilk kısmının eylül ayında biteceğini belirterek “Eylül’ün 25’ine kadar ilk kısım hazır olup ziyarete açılacak, Projenin tamamı 2020 yılında bitecek” dedi.
 
Giresun Mavigöl doğa tabiat