Girişimci Kadın Çiftçiler ödüllerini aldı

17 October Wednesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni Ankara’da yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanında projeler üreten kadın çiftçiler ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı. Girişimci kadınların çalışmalarıyla yakından ilgilenen Emine Erdoğan, Anadolu kadınının tarihin her döneminde üretim hayatının bir parçası olduğunu söyledi.
Girişimci Kadın Çiftçiler ödüllerini aldı Haber: Neslihan AKTAŞ
Kamera: Ekrem ALACAPUNAR
Fotoğraf: Mehmet OĞUZ
 
Projeleriyle yarışıp başarı kazanan kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde ödül almanın heyecanını yaşadı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın alanlarında fark yaratan başarılı, girişimci, üreten kadın çiftçileri ödüllendirmek amacıyla düzenlediği Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni Ankara’da yapıldı.

Aldıkları destekle projelerini hayata geçiren kadın üreticiler ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden almanın heyecanını yaşadı.

Girişimci Kadın Çiftçiler arasından Yasemin Bayazit, Kayseri’de yaptığı “Domatesi Organik Yetiştirdim, Sihirli Bir Toza Dönüştürdüm” projesi ile birinciliği kazandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ev sahipliğinde gerçekleşen tören 39 ilden gelen kadın çiftçiler için unutulmaz bir anı oldu.  

 “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programı kapsamında eğitimlere katılan kadın çiftçiler Tarım ve Orman il müdürlüklerinin danışmanlığında projeler geliştirdiler.

“Propolisli Ahududu Şurubu” ile ödül alan Zeynep Genç, ürününü marka yapmayı hedefliyor.

Fark yaratan projelerden birine imza atan Aslı Azman da engellileri topluma kazandırmayı amaçlayan çalışmasıyla ödüle layık görüldü. Kendisi de doğuştan işitme engelli olan Azman, çevresindeki engellilere Kayseri’de kuracağı meyve kurutma tesisi ile istihdam sağlayacak.
 
girişimci kadın çiftçiler ödül töreni tarım ve orman bakanlığı