Gübre bayiilerine denetim

12 March Thursday, 2020
Piyasaya arz edilen gübrelerin paketleme aşamasından son kullanıcıya kadar takibinin sağlanmasına yönelik olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gübre Takip Sistemi bünyesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Gübre bayiilerine denetim Piyasaya arz edilen gübrelerin paketleme aşamasından son kullanıcıya kadar takibinin sağlanmasına yönelik olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen  Gübre Takip Sistemi bünyesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Bu kapsamında Siirt İli Merkez, Eruh ve Kurtalan ilçelerinde bulunan 25 Gübre bayii/dağıtıcıda, Siirt’te üreticilerin kaliteli gübreye ulaşması için gübre denetçi belgesine sahip İl Müdürlüğü personeli ve Gübre Takip Sistemi yüklenici firması personeli eşliğinde denetim, bilgilendirme ve numune alma işlemleri gerçekleştirildi. Denetim esnasında görülen  eksikliklerin giderilmesi için de uyarılarda bulunuldu.
Bilindiği üzere Gübre Takip Sistemi ile DNA barkod ve karekod kullanımına bağlı olarak;  gübrenin izlenebilirliği sağlanarak, sahtecilik, taklit ve tağşişi önlemek amaçlandı.