Gümüşhane’de tarsim bilgilendirme toplantısı yapıldı

25 February Tuesday, 2020
Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile TARSİM Giresun Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, üreticilere yönelik Devlet Destekli Tarım Sigortaları tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Gümüşhane’de tarsim bilgilendirme toplantısı yapıldı Gümüşhane Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde düzenlenen toplantılarda, üreticiler Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin işleyişi ve 2020 yılı uygulamaları ile ilgili aydınlatıldı.
 
Tarsim Giresun Bölge Müdürlüğü’nden Uzman Burhan Kılıç, çiftçilere tarım sigortalarının sistemi, mevzuatı, çalışma usulleri, bitkisel ürün sigortası, ilçe bazlı kuraklık verim sigortası, arıcılık (Arılı kovan) sigortası, büyükbaş hayvan hayat sigortası, küçükbaş hayvan hayat sigortası,  prim destekleri, sahada yaşanan problemlerin çözümü, bitkisel üretim ve hayvan hayat sigortaları konularında sunum eşliğinde üreticilere bilgiler verdi.
 
Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen, çiftçilerin tarım sigortası yaptırmaları halinde iklimsel değişiklikler ve doğal afetlerden kaynaklanan zararlarını en aza indirebilmelerinin mümkün olduğunu söyledi. Devlet Destekli Tarım Sigortalarının asıl amacının doğal afet ve hastalıkların, tarım ve hayvancılıkta neden olduğu zararları karşılayıp üreticiyi uzun vadede gelir istikrarına kavuşturmak ve üretimde sürdürülebilirliği sağlamak olduğunu belirten Birşen, “üreticilerin emeklerinin boşa gitmemesi, üretimin sürdürülebilirliğinin en az risk ile devam ettirilebilmesi için tüm üreticilerin Tarım Sigortası yaptırması önem arz etmektedir” dedi.
 
Toplantıda ayrıca Tarımsal ve Hayvansal ürünlerin nasıl sigorta kapsamına alınacağı konusunda bilgilendirmeler yapılarak, yenilikler ve uygulamalar hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.