Gümüşhane’de üreticiye yem bitkisi desteği

01 May Friday, 2020
Kaba yem ihtiyacı hayvancılığın en büyük girdilerinden biri. Bu bilinçle yola çıkan Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere 160 ton yem bitkisi tohumu dağıttı. Çayır ve meraları canlandıracak çalışma besicilerin hem taze hem de kışlık yem ihtiyacını karşılamada önemli rol oynayacak.
Gümüşhane’de üreticiye yem bitkisi desteği Haber: Mustafa MERAL - Gümüşhane İl Enformasyon

Çayır ve meralar yem bitkileriyle canlanıyor, hayvancılık gelişiyor.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında üreticilere 160 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı. Yüzde 50 hibe ile çiftçilere dağıtılan yonca, korunga, fiğ, silajlık mısır, yem bezelyesi ve yulaf tohumlarının ekilmesiyle 21 milyon lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Yem bitkisi tohumlarının toprakla buluştuğu Kelkit Kınalıtaş Köyü’nde üreticileri ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, “Özellikle hayvanlarımız için olmazsa olmaz olan kaba yem ihtiyacını kendi işletmelerinde karşılamak için çiftçilerimizin tarımsal girdilerini en aza indirmek ve karşılamak amacıyla il özel idaresi ile birlikte yüzde 50 hibeli finanse etmiş olduğumuz yonca, korunga, fiğ, yem bezelyesi, silajlık mısır ve yulaf tohumları ilimiz genelinde nisan ayı sonu itibarı ile ekilmeye başlandı, büyük oranda ekimler tamamlandı.”  ifadelerini kullandı.

Arazisine korunga, arpa, buğday, silajlık mısır ve şeker pancarı ekimi yapan üretici Murak Çelik de, “Şuan korunga ekimi yapıyorum. Dönümüne toprağa 15 kilo korunga tohumu atıyoruz. Yaklaşık 30 ila 40 balya arası bir ot elde ediyoruz. 2020 yılının çok bereketli geçmesini bekliyoruz. Hasat zamanı bu emeklerimizin karşılığını alırız. Bu yıl talebimin tamamı karşılayacak şekilde tohum desteği aldım. Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür ediyorum. Biz tarladayız üretime devam ediyoruz. Siz evde kalın sağlıklı kalın.” diye konuştu.

Koronavirüs salgını sebebiyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü üreticiler de unutulmadı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri 65 yaş üstü Gümüşhaneli çiftçilerin tohumlarını evlerinde teslim etti.
gümüşhane yem bitkisi tohum destek hibe tarım ve orman