Gümüşhane meralarına bin 118 adet sıvat dağıtıldı

20 November Tuesday, 2018
Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak DOKAP idaresi tarafından desteklenen ‘Gümüşhane Meralarında Otlatma Verimliliğinin Artırılması’ projesi kapsamında köylere bin 118 adet sıvat dağıtıldı.
Gümüşhane meralarına bin 118 adet sıvat dağıtıldı Haber: Mustafa MERAL- Gümüşhane İl Enformasyon
 
Tarım ve Orman Bakanlığı hayvancılığın gelişmesi için projelerini sürdürüyor. ‘Gümüşhane Meralarında Otlatma Verimliliğinin Artırılması’ projesi kapsamında Gümüşhane’de bin 118 adet sıvat dağıtıldı.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen, sıvatların önemini vurgulayarak “ izim hayvancılığı yaparken meralardan daha fazla faydalanmamız gerekiyor. Kurum olarak bu tip projeler geliştiriyoruz. 20 yıl önce bu kadar tarımdan bahsedilmiyordu. Şimdi birçok ürünün borsası oluşturulmuş. Her geçen gün tarım önemini artırıyor. Bu projelere devam edeceğiz. Tarımı modern tekniklerle yapmamız lazım. Galvenizli sacdan yapılmıştır, paslanmaz sacdan yapılmıştır. Suyu hayvanımıza getirmemiz lazım. Salgın hastalık riskini azaltıp hayvanlarımızı temiz suyla buluşturacağız.” dedi.
 
gümüşhane sıvat hayvancılık mera