Günde bir avuç kabuklu yemiş

14 December Friday, 2018
Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre bir avuç kabuklu yemiş yemek vücudun günlük enerji miktarını karşılıyor. Ancak araştırma sonuçlarında bir de uyarı var. Araştırmaya göre bir avuçtan fazla tüketilmesi ise şişmanlığa neden olabiliyor.
Günde bir avuç kabuklu yemiş Antep fıstığı, fındık, badem ve ceviz…

Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre bu türdeki kabuklu yemişlerden günde bir avuç tüketmek vücudun günlük enerji miktarını karşılıyor.

Araştırmayı yöneten Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Açar “4 tür meyvenin de kalori oranı 600'ün üzerindedir. 100 gram bu meyve içlerinden tüketildiği zaman 600 kalorilik enerji alıyorsunuz. Günlük bir insanın toplam kalori ihtiyacı yaklaşık 2 bin civarıdır. Antep fıstığı, fındık, badem ve cevizin herhangi birinden bir avuç yendiği zaman günlük enerji ihtiyacının tamamı karşılanabiliyor. Günlük olarak 8 ceviz, Antep fıstığı, badem ve fındığın ise 35 adet tüketilmesi yeterlidir. Fazlası ise vücudun kilo almasına neden olur.” dedi.
 
kabuklu kuru yemiş