Güneydoğu'da belediyeler "Onbir ayın sultanı"na hazır

17 May Thursday, 2018
Diyarbakır’da ramazan ayının manevi ruhuna uygun yaşanması için hazırlıklar tamamlandı. Binlerce vatandaş yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla iftar çadırlarında buluşacak.
Güneydoğu'da belediyeler İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır Belediyesi, onbir ayın sultanı ramazanın manevi ruhuna uygun yaşanması için hazırlıklarını tamamladı.

Yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği, manevi duyguların zirveye ulaştığı ramazan ayı dolayısıyla birçok noktada iftar çadırları kuran belediyeler binlerce vatandaşı iftar sofrasında buluşturacak.

Yardımlarla yoksulun yüzünü güldürecek belediyeler, düzenlenen etkinliklerle de vatandaşlara ramazan geleneklerini yaşatacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince kentin 6 farklı noktasında kurulan iftar çadırlarında 6 bin kişiye sıcak yemek sunulacak.

Kentteki yoksul ve dezavantajlı vatandaşlar, Şeyh Sait Meydanı, Ulu Cami önü, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi önü ve Ben-u Sen ile merkez Bağlar ilçesindeki iki noktada kurulan iftar çadırlarında iftar yapma imkânı bulacak.
Üniversitede kurulan iftar çadırı hasta yakınları için sahurda da açık tutulurken, belediyenin misafirhanesinde de iftar ve sahur yemeği verilecek.

Öte yandan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca, evde bakım hizmeti verilen yaşlıların da evlerine iftarda sıcak yemek ulaştırılacak.

Merkez Kayapınar İlçe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı, ramazan ayının manevi havasına uygun şekilde bir ay boyunca farklı etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Balcı, bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda iftardan sonra kadın, genç ve çocuklara yönelik etkinlikler yapılacağını, etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilavetinin yer alacağını, konser verileceğini, Hacivat ve Karagöz oyunu gibi vatandaşların güzel vakit geçirebileceği gösterilerin yer alacağını belirtti.

"Ramazan ayı boyunca da fakir fukaranın, garip gurebanın, yetimin ve öksüzün yanındayız. Yaklaşık 300 aileye sıcak yemek göndereceğiz. Gelir durumu düşük olan 2 bölgedeki aileler için çadır kurduk, bin kişilik iftar yemeği vereceğiz." diyen Balcı, ramazan ayının dayanışma ayı olduğunu vurguladı.

Belediye tarafından halk sağlığının korunması amacıyla gıda üreten, satan ve depolayan iş yerlerinde denetimler artırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerine denetimlerde İl Emniyet Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlükleri de destek veriyor.
 
ramazan Diyarbakır iftar çadırı yardımlaşma