Hafta sonu tatili için "Çağlayandibi Şelalesi"

10 August Friday, 2018
Gümüşhane-Kürtün’de bulunan Örümcek Ormanları’nın eteklerindeki Çağlayandibi Şelalesi son dönemde doğal güzelliği ile ilgi çekiyor.
Hafta sonu tatili için Gümüşhane-Kürtün Yeşilköy Gücükdene mevkiinde yer alan ve 2014 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Çağlayandibi Şelalesi görenlerin doyamayacağı manzarasıyla dikkat çekiyor.

Suyun doğal olarak 15 metre yükseklikten düştüğü ve düşüşü sırasında su damlacıklarının etrafa yağmur etkisi yapması sonucu enfes bir ortam oluşturan şelaleye 150 metrelik yürüyüş yoluyla ulaşılıyor.

Tabiat parkında Avrupa ve Kafkasların en yüksek ve en yaşlı ladin ve göknar ağaçlarının bulunduğu ve doğal ağaç müzesi olarak nitelendirilen Örümcek Ormanları da yer alıyor.

Denizden 870 metre yükseklikte bulunan ve Kürtün’e 5, Gümüşhane il merkezine ise 64 kilometre mesafede şelaleyi ziyaret eden gözlerini alamıyor.

Eşi ve ablası ile ziyaret eden Zeki Kutlu, 30 yıldır İsviçre’de yaşadığını ve Karadeniz tatili için buraya geldiklerini belirterek, “Karadeniz gezisi için merkezimiz Giresun ama Gümüşhane’nin çok sayıda görülmeye değer doğal ve kültürel zenginlikleri olduğunu duyunca ilk olarak Çağlayandibi Şelalesi’nden başladık. Örümcek Ormanları içerisinde de olması şelalenin adını daha da ön plana çıkarıyor.” dedi.

Kutlu’nun Sivaslı olan eşi Aysel Kutlu da “Karadeniz gezisi için yola çıktık. Çok güzel ve harika bir doğa var. Bölgenin olanaklarının az olduğunu gördük. Biraz daha turizme açılması gerekiyor. Şelaleler ve bitki örtüsü çok güzel. Yöre insanı çok yakın, çok güzel. Doğayla iç içe, yan yana olmak gerçekten çok güzel.” ifadelerini kullandı.
 
Kürtün Gümüşhane Çağlayandibi şelale