Hal Kayıt Sistemi ticareti elektronik ortama taşıyor

20 July Thursday, 2023
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hal Kayıt Sistemi ve ürün künyesine yönelik bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. Hal Kayıt Sistemi ile sebze ve meyve ticaretine ilişkin güncel veri tabanının oluşturulması amaçlanıyor.
Hal Kayıt Sistemi ticareti elektronik ortama taşıyor
Haber: Bursa İl Enformasyon 
Kamera: Orhan KAĞITÇI 
Fotoğraf: Muhsin ATAK


Sebze meyve ticaretini elektronik ortama taşıyan Hal Kayıt Sistemi kullanıcılara tanıtıldı.

Sebze ve meyve ticaretiyle uğraşan işletmelerin tek bir bilgilendirme çatısı altında toplanmasını, sebze ve meyve ticaretiyle ilgili güncel veri tabanının oluşturulması ve söz konusu ticaretin elektronik ortamda takip edilmesini sağlayan Hal Kayıt Sistemi ve ürün künyesine yönelik bilgilendirme toplantısı Bursa’da yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Bursa'nın geniş ürün yelpazesi olduğunu ve özellikle Meyve ve sebze üretiminde ülkemizde önemli konumda olduğunu belirtti.

Aygül sistemin sağladığı avantajları şöyle anlattı: ''Bakanlık olarak temel amacımız çiftçilerimizin bol miktarda üretim ve ihracat yapması, bu hedefle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ticaret Bakanlığı, üretilen ürünleri bir sistem üzerine kaydederek ürünlerin takibi konusunda bir çalışma yapıyor. Hal Kayıt Sistemi ile sebze ve meyve ticaretine ilişkin güncel veri tabanının oluşturulması amaçlanıyor. Uygulanan sistemle sebze ve meyve ticaretiyle uğraşan işletmelerin tek bir bilgilendirme çatısı altında toplanmasını sağlanıyor. Sistemin 50 bine yakın kullanıcı bulunuyor şu anda. Bu sistemin daha iyi işleyebilmesi için çiftçilerimizde bir farkındalık oluşturmaya ihtiyaç var. Bu eğitimle sistemin nasıl işleyeceği hakkında bilgi verilecek. Eğitimin hayırlı ve verimli olmasını temenni ediyorum.''

Çiftçilerin sisteme katılmasıyla daha verimli sonuçlar alınacağını belirten İl Müdürü Aygül, ürün künyeleri sayesinde tüketicinin hangi ürünün nereden kimler tarafından üretildiğini kolayca öğrenebileceğini sözlerine ekledi.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hayata geçirdiği çalışma Osmangazi Ziraat Odası Başkanlığı ile Bursa Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülüyor.

Bilgilendirme toplantısında Bursa İl Ticaret Müdürlüğünden Enes Bıçaklar ve Mustafa Kemal Ayaz sistemi katılımcılara anlattı.
bursa hal kayıt sistem meyve sebze e-ticaret ziraat tarım ve orman