Hayaline devlet desteğiyle kavuştu

13 January Wednesday, 2021
Kilisli genç girişimci Sabriye Ayça Sağıroğlu, devlet desteğiyle kurduğu modern tavuk çiftliğinde yılda yaklaşık 840 ton beyaz et üreterek ekonomiye katkı sağlıyor. Sağıroğlu’nun başarısı bu kadarla da sınırlı değil. Genç çiftçi Çin’e ve Suriye’ye ihracat da yapıyor.
Hayaline devlet desteğiyle kavuştu
Kilis'te yaşayan Sabriye Ayça Sağıroğlu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı desteği ile hayalini kurduğu tesisi gerçekleştirdi. 4 yıl önce 238 bin lira hibe alan Sağıroğlu, 3 bin 280 metrekare kapalı alanda 50 bin tavuk kapasiteli 2 modern kümes kurdu.

Kurduğu tesiste yılda 840 ton beyaz et üreten Sağıroğlu, kadının elinin değdiği her işin güzelleştiğini, kadınların her işi başarabileceğini ifade etti. Sağıroğlu ayrıca bu işin de zorlukları olduğunu ama severek yapıldıktan sonra zorlukların üstesinden gelinebildiğini söyledi.

Üretim kapasitesini artırmayı hedeflediğini de dile getiren Sağıroğlu, şunları kaydetti: "En büyük isteklerimizden bir tanesi entegre sistem olmak. Bizi uzun bir süreç bekliyor. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz. Ürettiğimiz tavuklar yurt dışına gidiyor. Özellikle Suriye'ye çok gidiyor. Tavuğun ayak kısımları da entegre sisteminin pazarlama durumuna göre değişiyor. Tavuğu ayak kısımlarını genelde Çin'e gönderiyoruz."
genç çiftçi destek kilis tavuk beyaz et