Hayalleri gezen tavukla gerçek oldu

03 January Friday, 2020
Ispartalı iki genç aldıkları desteği başarılı bir yatırıma dönüştürdü, köylerine gezen tavuk çiftliği kurdu. Çiftlikte ürettikleri tavuk ve yumurtaları pazarlayan genç çiftçiler köydeki gençlere örnek oluyor.
Hayalleri gezen tavukla gerçek oldu Haber: İrfan ÖNER – Isparta İl Enformasyon
Kamera - Kurgu: Alper ÖZTÜR
 
Genç çiftçiler destekle şehirden köye döndü, örnek bir yatırıma imza attı.
Yunus Şahin ve Mevlüt Daldal…
İstanbul ve Ankara’dan kalkıp Isparta’daki köylerine geldiler.
Şehir hayatını geride bırakan iki genç Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Genç Çiftçi” desteği ile kurdukları gezen tavuk çiftliğinde başarılı bir üretim gerçekleştiriyor.
Hazırladıkları genç çiftçi projesiyle 30 bin lira destek almaya hak kazanan girişimci gençler, kısa sürede Beyköy’de çiftliklerini kurup 500 yarka tavukla yumurta üretimine başladı.
Köylerine yatırım yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden genç çiftçiler, şehir hayatını bırakıp köyde yaşamaktan da son derece memnun olduklarını söylüyor.
Ürettikleri yumurtanın doğal olması için özen gösteren Daldal ve Şahin, tavukları organik yemle besliyor, arazide yeşil ot yemesini sağlıyor.
Isparta’da 2018 yılında 183 üretici arıcılık, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, yem bitkisi, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, mantarcılık, örtüaltı, tıbbi ve aromatik bitki üretimi projeleri ile 183 kişiye 5 milyon 490 bin lira destek ödemesi yapıldı.
 
 
# Isparta genç çiftçi gezen tavuk destek yumurta