Hayallerini gerçekleştirdiler

29 June Monday, 2020
Adana’nın Feke ilçesinin Tapan yöresinde 9 girişimci kadın, tarım arazilerini lavanta bahçesine dönüştürüp hayallerini gerçekleştirdi.
Hayallerini gerçekleştirdiler Kadınlar hayallerinin peşinden koştu, köy lavanta bahçesine dönüştü

Adana’nın Feke ilçesinin Tapan yöresinde 9 girişimci kadın, tarım arazilerinde lavanta üretimine başladı.

Kozan Ticaret Odasının desteği kurulan Tapan Eli Kadın Kooperatifleri ürettikleri lavantaları Türkiye’deki zincir marketlere de satabiliyor.

Kadınların bu girişimi Hopka Dağı eteklerine yerli turistlerin ilgisini yöneltiyor.

Kooperatif Başkanı Songül Yavuz “Biz hayal ettik. Hayalimizi gerçekleştirdik. Biz 9 arkadaş başladık. 9 kadınla kalmayacağız 9 muhtarlığa yaymaya çalışacağız. Bu işe başlamadan önce ilk lavantalar için Isparta’ya gittik. Orada görünce lavanta aşkı başladı. İçimizden geldi.

Severek yaptık. Zaten toprağa aşığız. İlk denememizi geçen yıl yaptık ve onu mahallemizdeki okulumuza bağışlamıştık. Bundan sonrada çocuklarımız ve geleceğimiz için kadınların kooperatif adına ne yapabilirsek hepsini mahallemize kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

Kooperatif üyesi Emine Yüksel de "Bakımı zor. Toprağa tohumu ekip aşkla bakacağız. Kadınlar yeter ki birlik olsun başarmaması için hiçbir neden yok. İlk başta eleştiriler oldu. Biz bildiğimiz inandığımız yolda yürüdük" dedi.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ise “Tapanlı kadınlarımız lavanta ürünleri için kuracağımız tesisler ile çayını kolonyasını yapacaklar. İlk ürünleri almaya başladık. Hedef Türkiye'ye örnek olmaları. Şuan ürettikleri lavantaları yok satıyoruz. Ürettikçe satıyoruz. Yurt dışından talep var amacımız ihracat. Bizde bu üretime sonsuz destek vererek çalışmalara katkı sunuyoruz." şeklinde konuştu.
kadın kooperatif lavanta üretim adana