Hayvancılık halk elinde gelişiyor

26 April Sunday, 2020
Kütahya’da küçükbaş hayvancılık halk elinde ıslah projesi ile gelişiyor. Hayvanlarda süt verimini ve kaliteyi arttırmak için başlatılan proje Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde üniversite desteğiyle yürütülüyor.
Hayvancılık halk elinde gelişiyor Haber: Kütahya İl Enformasyon

Kütahya’da küçükbaş hayvan ıslahı üniversite desteğiyle halk elinde yapılıyor, sürülerde verim artıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) koordinatörlüğünde yürütülen "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" meyvelerini veriyor.

Küçükbaş hayvancılıkta döl veriminin, süt veriminin, gelişme hızı ve yemden yararlanma kapasitesinin artırılmasının hedeflendiği çalışma kapsamında çiftçilere 4,5 milyon lira destek ödemesi yapıldı.

Yöreye özgü pırlak koyun ırkının halk elinde ıslahı ile yetiştiriciliğinin yaygınlaşması amacı ile 21 köyde 33 üretici desteklendi. Alt projesi ile birlikte 40’dan fazla köyde hayata geçirilen projeye Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi de destek veriyor.

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, “Projenin yerli koyun ırklarımızın saf olarak yetiştirilmesi, korunması ve mevcut verim potansiyellerinin ortaya çıkarılması, birim hayvan başına elde edilen verimin artırılması, ilimize özgü damızlık üretimi ve kaliteli damızlık hayvan elde etmek gibi hedefleri de bulunuyor." dedi.
kütahya halk elinde ıslah küçükbaş hayvancılık pırlak koyunu tarım ve orman destek