Hayvancılık sektörü aşı kampanyasıyla korunuyor

18 February Thursday, 2021
İlkbahar dönemi şap aşılama kampanyasıyla Yalova’da tüm hayvanların şap hastalığından korunması amaçlanıyor.
Hayvancılık sektörü aşı kampanyasıyla korunuyor Haber: Yalova İl Enformasyon

Tüm hayvanlar aşılanıyor, sektörde kalite sağlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının her yıl bahar ve güz dönemi olmak üzere iki defa uyguladığı şap hastalığı aşı kampanyası ile hayvancılık sektöründe yaşanan hayvan ölümlerinin, et ve süt kaybının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında şap hastalığından korunmak için İlkbahar dönemi aşılama kampanyasını başlattı. 17 Şubat’ta başlayan kampanyanın il genelindeki tüm hayvanların aşılanmasıyla 30 Haziran tarihinde sona ermesi planlanıyor.
Sığır, manda, koyun, keçi, domuz gibi bütün çift tırnaklı hayvanlarda görülen şap hastalığı hayvan varlığına verdiği zararla ülke ekonomisini de etkiliyor. Et veriminde yüzde 30-45, süt veriminde ise yüzde 15-35 kayba neden olan hastalığa karşı sıkı tedbirler alan bakanlık, büyükbaş hayvanların il dışına sevklerinde ve hayvancılık desteklemelerinde şap aşısının yapılmış olmasını zorunlu tutuyor.

Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğü kampanya süresince şehirdeki tüm büyükbaş hayvancılık işletmelerinin tamamına ulaşarak aşılama yapmaya çalışıyor. Görevli personelin aşılama için ulaşamadığı ya da herhangi bir nedenle aşılanamayan büyükbaş hayvanı olan yetiştiricilerin vakit kaybetmeden İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.
Yalova şap aşı hayvancılık tarım ve orman