Hayvancılıkta kalite ari işletmelerle artıyor

07 January Thursday, 2021
Isparta’da yürütülen titiz çalışmalar sonucunda hastalıktan ari hayvancılık işletmesi sayısı her geçen gün artıyor.
Hayvancılıkta kalite ari işletmelerle artıyor Haber: İrfan ÖNER - Isparta İl Enformasyon

Çalışmalar sonuç verdi, işletmeler hastalıktan arındı.

Tarım ve Orman Bakanlığının önemli projelerinden biri olan Hastalıktan Ari İşletme Desteklemesi Projesi ile hayvan hastalıklarıyla mücadele edildi, verilen destekler sayesinde birçok tesis ari işletme sertifikası aldı.

Sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve halk sağlığının korunması amacıyla hastalıktan ari işletmelerin desteklenmesi projesi uygulandığı her ilde başarılı sonuçlar veriyor. Proje kapsamında sektörün önemli problemlerinden olan sığır tüberkülozu ve sığır brusella hastalıkları ile etkin mücadele yürütülüyor.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de uzun zamandır yürüttüğü titiz çalışmalar ile kentte hastalıktan ari işletme sayısını arttırmayı başardı. Kentte 2019 yılına kadar 2 olan hastalıktan ari işletme sayısı 5’e çıktı. Yalvaç İlçesinde 2, Senirkent İlçesinde 1 ve Merkez İlçede 2 işletme Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası aldı.

Isparta’da hedef, hayvancılıkta ve sütte kaliteyi ve verimi yükseltmek için daha çok üreticiye ulaşıp daha çok tesisin hastalıktan ari işletme sertifikasını almasını sağlamak.
ısparta hayvancılık hastalıktan ari işletme sertifika destek tarım ve orman