Hayvancılıkta Van’a dev yatırım

19 March Tuesday, 2019
“Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi” Tarım ve Orman Bakanlığı’nca onaylandı. Van’da hayata geçirilmesi planlanan proje ile 12 bin büyükbaş hayvan yetiştirilecek, et işleme ve yem fabrikaları kurulacak. Proje ile binlerce kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.
Hayvancılıkta Van’a dev yatırım

“Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi” ile Van’a zirai dev yatırım.

Proje ile 12 bin büyükbaş hayvan yetiştirilecek, et işleme ve yem fabrikaları kurulacak ve binlerce kişi istihdam edilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan projei başta Van Valiliği olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İpekyolu, Tuşba, Gevaş, Gürpınar belediyeleri, Van Ticaret Borsası, Van Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Van Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini hazırladı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, projenin örnek teşkil edeceğini belirtti.  Bilmez “Burada et kesimhanemiz, et işleme tesisimiz ve yem fabrikamız olacak. Et ve et mamullerinin depolandığı 2 büyük hava deposu yapılacak. Besiciler için yıllık 4 bin 500 ton yonca üretimi yapılacak. Hayvan atıklarından elektrik üretimi gerçekleştirilecek. Her yönüyle bu işletmemiz Türkiye'ye örnek teşkil edecek. Binlerce insan istihdam imkanı bulacak. Bölgemiz hayvancılığın ciddi bir merkezi. Artık eski aile işletmeciliğinden modern hayvancılığa geçmek istiyoruz. Kent merkezindeki hayvancılığı da kentin dışına çıkartarak toplulaştırmayı amaçlıyoruz. Proje, kentteki şehirleşme sürecine de katkı sunacak. 50 ile 500 büyükbaş hayvan kapasiteli 100 besi işletmesi kurulacak, yılda 12 bin büyükbaş besi hayvanı yetiştirilecek.” dedi.

Proje koordinatörü Yusuf Taşkın tesisin önemli bir yatırım alanı oluşturacağına dikkat çekti. Taşkın, tesiste yem de üretileceği için giderlerin az olacağına dikkat çekti.

 

van hayvancılık tarım orman yatırım