Hayvanların canları Tarım ve Orman Bakanlığı’na emanet

08 October Monday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı yaban hayatta yaşayan hayvanlara destek hizmetlerini sürdürüyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarla yaralı hayvanlar tedavi ediliyor, hayvanlara eziyet edenlere göz açtırılmıyor.
Hayvanların canları Tarım ve Orman Bakanlığı’na emanet Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) aracılığı ile yaban hayvanlarına hizmet vermeye devam ediyor.

Yürütülen çalışmalarla yaralı hayvanlar tedavilerinin ardından yeniden yaşam ortamlarına dönüyor. Son sevindirici haber ise Ordu’dan geldi. Yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen 4 kızıl şahin doğaya salındı. 

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Hıdır, yaralı hayvanların mutlaka bulundukları yere en yakın DKMP şubesine haber verilmesi gerektiğini söyledi. Hıdır kaçak avcılığın suç olduğunu hatırlatarak  “Vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum. ” dedi.

Yurt genelinde de kaçak avcılık yapanlara göz açtırılmıyor. Son ceza haberi Niğde’den geldi. İlde kaçak şahin avlayan 2 şahıssa toplam 22 bin 483 TL ceza kesildi. Şahısların av için kullandıkları araçlara el konuldu.
 
Ordu Niğde yaralı koruma kaçak avcılık