Hayvansal üretimde kalite için işbirliği

04 August Tuesday, 2020
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı arasında “Ruminantlarda Aşı Uygulamaları'' ortak proje sözleşmesi imzalandı. Çalışma ile hayvan hastalılarının azalması, üretimde kalitenin artması hedefleniyor.
Hayvansal üretimde kalite için işbirliği Haber: Denizli İl Enformasyon

Denizli’de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı arasında ortak proje hayata geçiriliyor. İki kurum arasında “Ruminantlarda Aşı Uygulamaları'' konulu ortak proje için imzalar atıldı.

Eylül ayında saha çalışmalarına başlanacak projenin imzaları; Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Ali Uzakgider, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan tarafından atıldı.

Projede il müdürlüğüne bağlı 70 veteriner çalışacağını belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, “Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan projemiz ile il müdürlüğümüz ve ilçe müdürlüklerimizde görevli veteriner hekimlerin bilgi ve hizmet kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca artan hizmet kalitesi ile bulaşıcı hayvan hastalıkları oranı düşecek, hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıkların görülme sıklığı azalacak. Üretilen hayvansal gıdaların kalitesi doğrudan etkilenecek, tedavi giderlerine harcanan masraflar önemli ölçüde azalacak, tüketicilerin daha sağlıklı ve kaliteli hayvansal gıdaya ulaşması sağlanacak. Bu durum yeterli ve dengeli beslenen sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olacak.” dedi.
denizli veteriner aşı tarım orman güney ege kalkınma ajansı