Hedef “11 Milyon Fidan”la rekor

01 November Friday, 2019
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “11 Milyon Fidan” kampanyasına her kesimden destek sürüyor. 11 Kasım’da toprakla buluşacak 11 milyon fidan için bir destek de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’dan geldi. Varank, “Geleceğe nefes olmak adına, kampanyaya organize sanayi bölgelerimiz ve sanayi sitelerimiz ile destek vereceğiz" dedi.
Hedef “11 Milyon Fidan”la rekor Türkiye 11 Kasım’ı heyecanla bekliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı Geleceğe Nefes kampanyası ile 11 Kasım’da saat 11:11’de 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşacak.

Kampanya 81 ilde 2023 noktada 3 saat içinde dikilecek 11 milyon fidan ile Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye de aday.

Yangında zarar araziler başta olmak üzere ağaç dikilebilecek yeşillendirilebilecek tüm alanlarda fidanlar toprakla buluşacak.

Tüm yurtta çalışmaların devam ettiği kampanyaya bir destek de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan geldi. 
 “Bakanlık olarak bu işin bir paydaşıyız.” Açıklaması yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kampanyanın heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Bakan Varank, "Talimat verdim, ülkemizde planlı sanayileşmenin en önemli araçlarından olan Organize Sanayi Bölgelerimiz konuya özellikle duyarlılık gösterecek. Fabrikaların bulunduğu ortak alanlar, çevre koruma bantları inşallah ağaçlarla donatılacak. Yemyeşil OSB’lerimiz olacak. Gelin sizler de bu kampanyanın bir parçası olun, hep beraber Türkiye'yi ağaçlarla donatalım" dedi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da katılacağı kampanyada “geleceğenefes.com” internet adresinden ağaç sahiplenme imkanı da var.
 
geleceğe nefes 11 milyon fidan tarım orman sanayi teknoloji ağaç