Hem ateş hem de kar savaşçıları

11 February Friday, 2022
Orman işçileri yazın orman yangınlarına; kışınsa kara karşı amansız bir savaş veriyor. Yaz aylarında çıkan yangınlara karşı canını ortaya koyarak fedakarca çalışan orman işçileri, kışın da kar nedeniyle kapanan yolları açıyor. Coğrafi koşullara ve dondurucu soğuğa rağmen orman işçileri doğa ile iç içe ekmeğinin peşinden gidiyor.
Hem ateş hem de kar savaşçıları
Orman işçileri yazın ateşe kışınsa soğuğa karşı görev başında.

Ormanlar ve orman köylülerinin hizmetinde aralıksız çalışan işçiler yazın ateşe karşı verdikleri mücadeleyi kışın da karlı yolları açmak için veriyor.

Diğer kamu kuruluşlarıyla ortak hareket ettiklerini belirten Kozan Orman İşletme Müdürü Şensu Küçükateş "Kar yağışı, yangından daha farklı bir müdahale gerektiriyor. Kar müdahalesinde istediğiniz yeri açabiliyorsunuz, öncelik veriyorsunuz ama yangın başlı başına bağımsız hareket ediyor. Yangın hangi yöne ilerlerse, o yangının şiddetine göre, önce köyün can güvenliğini alıyorduk, sonra yangını kontrol altına alıp söndürme çalışmaları yapıyorduk. Mesela şu an kar nedeniyle Çamdere Mahallesi'ndeyiz, yol açma çalışmalarındayız. Burada mahsur kalan, hayvanlarına yem götüremeyen, hastası olanlara, öncelik sırasına göre makinelerimizin durumuna göre yardımcı oluyoruz." dedi.
orman yangın kar mücadele adana tarım orman