Hibe hayvan dolandırıcılığı operasyonunda "ikinci dalga"

06 March Wednesday, 2019
Tarım ve Orman Bakanlığının Hibe Hayvan Projesi'ni suistimal ettiği iddia edilen suç örgütüne yönelik ikinci bir operasyon düzenlendi. 10 ilde düzenlenen operasyonda 13'ü veteriner 26 şüpheli daha gözaltına alındı.
Hibe hayvan dolandırıcılığı operasyonunda

Genç çiftçi destekleri kapsamındaki Hibe Hayvan Projesi’ni suiistimal ettikleri iddia edilen suç örgütüne yönelik bir operasyon daha gerçekleştirildi.

Ardahan merkezli Kars, Erzurum, Van, Diyarbakır, Sivas, Niğde, Yozgat, Çorum ve Sinop illerini kapsayan operasyonda 13'ü veteriner 26 şüpheli daha gözaltına alındı. Operasyon sırasında çok sayıda hayvan küpesi ele geçirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerince sürdürülen soruşturmada zanlılar yöneltilen suçlamalar ise suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt faaliyeti kapsamında rüşvet almak/vermek, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık oldu.

15 Ocak’ta düzenlenen ilk operasyonda 9 şirket çalışanı, 7 hayvan toplayıcısı, 12 veteriner hekim ve 2 veteriner teknikeri gözaltına alınmış; şüphelilerden 17'si tutuklanmış, 13’ü adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Operasyonlar teknik şartnamede belirtilen özelliklere uymayan hayvanlardan temin ettiği kulak küpeleri ve pasaportları veterinerlere rüşvet karşılığı ürettirerek talep sahiplerine, "küpe kayıtlarında şartnameye uyan ancak fiziken uymayan" hayvanları vermeye çalışarak devleti ve uygulamadan faydalanmak isteyenleri dolandırmaya çalışan suç örgütüyle ilgili bilgi alınması üzerine başlatılmıştı.

hibe hayvan dolandırıcı operasyon