Hibe ile tesis kurdu, 220 ton üretime ulaştı

16 May Thursday, 2019
Kırıkkale’de Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi sayesinde aldığı hibe ile tesis kuran 40 yaşındaki Hasan Öktem, yılda 220 ton kültür mantarı üretip, kilosunu 8 liradan marketlere satıyor. Organik üretim yapan Öktem, üretim yolunda katettiği mesafenin haklı gururunu yaşıyor.
Hibe ile tesis kurdu, 220 ton üretime ulaştı Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi ile hibe aldı, 114 metrekarelik tesis kurdu.
40 yaşındaki Hasan Öktem, yılda 220 ton kültür mantarı üretip, kilosunu 8 liradan marketlere satıyor.
Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde tesisini kuran Öktem “Bu hibe desteği yaklaşık bir sene oluyor bana verileli. Bir sene içerisinde ailemin bütçesine katkı da bulundum. Ekstradan 3 tane daha çadır yaptım bu Genç Çiftçi Hibe Desteğinin sayesinde. İhtiyacı olan arkadaşlarım geçimini sağlamak için benim yanımda çalışıyorlar. Bu kültür mantarlarını burada yetiştiriyoruz. Halkımıza ve vatandaşlarımıza sağlıklı ve taze bir şekilde sunmaya çalışıyoruz. Kesinlikle kimyasal madde bulunmamaktadır. Doğal ortamlarda yetiştiriliyor. Pazarlamasını da pazarcı arkadaşlarımız var marketlere, alışveriş merkezlerine hazırlıyoruz. Pazarlamasında da sıkıntı olmuyor. 45 gün içerisinde 18-19 ton mantar alıyorum.” dedi.
Kırıkkale İl ve Bahşılı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teşekkür eden Öktem, gençlere bu işi yapmaları konusunda çağrıda bulundu.
 
Kırıkkale mantar hibe organik üretim