Hububat prim başvuruları 30 Nisan’da sona eriyor

26 April Friday, 2019
Hububat, baklagil ve dane mısırda 2018 yılı prim başvuruları 30 Nisan Salı günü mesai saati bitiminde sona erecek. Destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin başvurularını Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine yapmaları gerekiyor.
Hububat prim başvuruları 30 Nisan’da sona eriyor Hububatta prim başvuruları 30 Nisan Salı günü mesai bitiminde sona erecek.

2018 yılına ilişkin tarımsal destekler kapsamında buğday, arpa, yulaf, çavdar ve tritikalede kilogram başına 5 kuruş, kuru fasulye, nohut ve mercimekte 50 kuruş, dane mısırda 3 kuruş prim desteği verilecek.

Söz konusu ürünleri yetiştiren ve Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını hasat dönemi öncesinde yaptıranlar destekten faydalanabilecek.

2018'de üretilerek satışı yapılan fark ödemesi desteğine esas ürünlere Bakanlığın Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeli'ne göre ödeme yapılacak.

Destekten yararlanmak isteyen çiftçiler, başvurularını Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine yapmaları gerekiyor.

Yer altı sularının yetersiz seviyede olduğu tespit edilen havzalarda 2018'de ekimi yapılmış mercimek ve nohutta destekler yüzde 50 fazla uygulanacak.

Damlama sulama yapılan alanlar haricinde dane mısıra destekleme ödemesi yapılmıyor.
 
tarım orman destek hububat prim