İdealist öğretmen köy sakinlerine pancar tarımını da öğretti

21 October Wednesday, 2020
Minik öğrencileri eğitmekle yetinmeyen öğretmen Abdullah Güngör, köyündeki çiftçilere de pancar tarımını öğretti. Çabaları 60 haneye geçim kaynağı oldu.
İdealist öğretmen köy sakinlerine pancar tarımını da öğretti Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Yalnızsaray köyünde yaşayan 66 yaşındaki emekli öğretmen Abdullah Güngör, 1976 yılından bu yana pancar üreterek, köyündeki çiftçilere öncülük yapıyor. 1976 yıllarda genç bir öğretmen iken kendi köyünün okuluna tayini çıkan Abdullah Güngör (66), hem köyün çocuklarına eğitim verdi hem de köyde tarım işine başladı. Altıntaş bölgesindeki ilk pancar ekimini kendisinin yaptığını söyleyen Abdullah Güngör, 1976’da ilk kez yaptığı yağmurlama sulama sistemini de anlattı. Köylülerinin ilk önce kendisi ile dalga geçtiğini belirten Abdullah Güngör, "Köylüler, 'Parfüm sıkar gibi sulama mı yapacağız' dediler. Bana güldüler, ama ben pes etmeden pancar ekimi işime devam ettim. Sonra baktılar ki verim yağmurlama sulama sistemi ile daha çok oluyor hemen bu sisteme onlar da geçti.Köyümde pancar üretimine ben öncülük ettim. Köylülerimiz de her zaman bunun söylerler" diye konuştu.

Yılda 60 bin ton pancar üretiyorlar

Yalnızsaray köyünün zirai alanda atılım yapması için her türlü imkanı kullandığını anlatan Abdullah Güngör, köyde 60 ailenin yılda toplam 25 bin ton pancar üretimi yaptığına dikkat çekti.

Güngör, tarımda her türlü yeniliği ve gelişmeyi yakından takip ettiklerini dile getirerek, "Köyümüzde pancar ekimi yapanların tamamı 25 bin ton civarında ürün hasat ediyor. Sulama konusundaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Ürünlerimizi Porsuk Çayı’ndan suluyoruz" dedi.
pancar öğretmen kütahya altınaş ekim hasat Abdullah Güngör