IDF Dünya Süt Zirvesi başladı

24 September Tuesday, 2019
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Süt fiyatının belirlenmesinde, tek fiyat uygulamasından, sütün vasıflarını gözeten, özellikle yağ ve protein değerlerini önceleyen bir fiyatlama sistemine geçme fikri üzerinde duruyoruz." dedi.
IDF Dünya Süt Zirvesi başladı Uluslararası Sütçülük Federasyonu IDF’nin düzenlediği Dünya Süt Zirvesi İstanbul'da başladı.

Zirvede açılış konuşması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, desteklerin ve yeni projelerin hayata geçirileceğini söyledi. “Öncelikle, büyükbaş hayvancılıkta genetik potansiyelimizi artıracak şekilde ıslah politikalarını destekleyeceğiz. Bunu yaparken de, ülkemizin bölgesel dinamiklerini de gözeterek, et ve sütte, bölgesel teşviklere geçme fikrini değerlendiriyoruz. Bu sayede, hem ette hem sütte verimliliğimizi artırmayı planlıyoruz. 2002 yılına göre büyükbaş hayvan sayısında yüze 74, küçükbaş hayvan sayısında yüzde 44, süt üretiminde yüzde 163, kırmızı et üretiminde de yüzde 166 artış sağlanmıştır. Süt fiyatının belirlenmesinde, tek fiyat uygulamasından, sütün vasıflarını gözeten, özellikle yağ ve protein değerlerini önceleyen bir fiyatlama sistemine geçme fikri üzerinde duruyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki süt hayvancılığı sektörünün dünyada tanıtılmasına katkı sağlaması beklenen IDF Dünya Süt Zirvesi, 26 Eylül'e kadar devam edecek.
 
tarım orman bakan bekir Pakdemirli süt IDF istanbul