İl Müdürü Şahin 1760 rakımda çiftçilerle bir araya geldi

29 January Wednesday, 2020
Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin Kayserinin Pınarbaşı İlçesi Uzunyayla mevkisi 1760 rakımında bulunan Örenşehir Köyünü ziyaret etti.
İl Müdürü Şahin 1760 rakımda çiftçilerle bir araya geldi Haber: Enformasyon Birimi
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin Kayserinin Pınarbaşı İlçesi Uzunyayla mevkisi 1760 rakımında bulunan Örenşehir köyünü ziyaret etti.

Örenşehir Köy muhtarının evinde çiftçilerle bir araya gelen Şahin çiftçilere; bakanlığımızın yeni tarım politikalarından, İl Müdürlüğünün kendi çalışma alanında geliştirdiği tarımsal projelerden ve tarım hedeflerinden bahsetti.

Köyün yüksek rakımlı bölgede olmasının hayvancılık alanında daha iyi nasıl avantaj sağlayabileceği konusunda açıklamalarda bulunarak,  Bölgenin kendine has sahip olduğu doğal meraları koruma ve hayvancılıkta maksimum seviyede kullanmaları konusunda çiftçilere izlemesi gereken yol haritası ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Köydeki genç yaştaki hayvan yetiştiricilerinin işletmelerini yerinde ziyaret eden İl Müdürü ŞAHİN, özellikle böyle yüksek rakımlı ve kaliteli mera alanlarına sahip bölgelerimizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin günümüz şartlarında artan önemi hakkında görüşlerini bildirdi.

Pınarbaşı İlçesi Uzunyayla bölgesinde Çerkez kökenli halkın yoğun olması nedeni ile kültürel miras olarak Çerkes peyniri üretimi eski bir gelenek olarak halen devam ediyor.

 Gerçekleşen ziyarette bu geleneğin geçmişten geleceğe devam edebilmesi için gerekli çalışmalar konusunda karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.
kayseri tarim uzunyayla hayvancılık mera çerkespeyniri üretenKayseri gelişenTÜRKİYE