İlk pamuk elektronik ortamda satıldı

09 August Thursday, 2018
Adana Ticaret Borsasına üç üretici tarafından getirilen 130 kilogram kütlü pamuk, açık artırma sonucu kilogramı 50 liradan satıldı.
İlk pamuk elektronik ortamda satıldı Adana'da 2018-2019 tarla sezonunda hasat edilen 130 kilogram kütlü pamuğun kilogramı 50 liradan satıldı.

Adana Ticaret Borsasında gerçekleştirilen satış işleminde, Karataş ilçesinden çiftçiler Hasan Aslan'ın 50, Ali Kerküt'ün 50 ve Yücel Balıkçı'nın 30 kilogram pamukları, borsa satış salonunda tekstil firması yetkililerinin ilgisine sunuldu.

Borsa Başkanı Şahin Bilgiç'in yönettiği elektronik satışta, Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇUKOBİRLİK) Genel Müdürü Ahmet Durmuş Çakıcı, sezonun ilk pamuğunu kilogramı 50 liradan satın aldı.

Bilgiç, törende yaptığı konuşmada, elektronik ortamda sembolik bir satış gerçekleştirildiğini söyledi.

Pamuğun, bölge için önem arz ettiğini belirten Bilgiç, "Pamuk, Adana için de Türkiye için de stratejik bir ürün. Hükümetimiz de pamuğa teşvikleri arttırıyor." dedi.

Bilgiç, pamukta dışa bağımlılığın azaltılmasının önemine değinerek, "Ürünlerini satışa getiren üreticilerimizi tebrik ediyorum. Bu ürünleri bin bir zahmet ve emekle üretiyorlar. Pamuk son yıllarda yavaş yavaş artış gösteriyor. Bu sezon 400 bin dekar alanda ekimi gerçekleşiyor. Hükümetimizin destekleriyle artış devam edecek." diye konuştu.
Adana Milletvekili Abdullah Doğru da kentin en önemli ve stratejik ürünlerinden pamuğun, ekonomiye katkısı için çalışmalar yaptıklarını belirtti.


 
Adana pamuk Adana Ticaret Borsası ÇUKOBİRLİK