İnegöl 3. Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Festivali tamamlandı

02 October Monday, 2023
Bursa’nın İnegöl ilçesinde 3. Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Festivali düzenlendi. Festival, bölgede ağırlıklı olarak yetişen kıvırcık koyun türünün ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını amaç ediniyor. Bunun yanı sıra küçükbaş hayvancılık sektörü paydaşlarını bir araya getiren festivalle sektörün geliştirilmesi hedefleniyor.
İnegöl 3. Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Festivali tamamlandı
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa İnegöl 3. Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Festivali tamamlandı.

Bölgede ağırlıklı yetişen kıvırcık koyun türünün ulusal ve uluslararası alanda tanıtıldığı festivale katılım yoğun oldu.

Festivale katılarak konuklara hitap eden Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, ülkemizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin özel bir yeri olduğunu söyledi.

İl Müdürü Acar şöyle konuştu: “Festivalin ağırlıklı olarak bölgede yetiştiriciliği yapılan kıvırcık ırkının tanıtılmasına ve yaygınlaştırılmasına katkısının olacağını düşünüyorum. Sektör paydaşlarını bir araya getirerek hem sektörün gelişmesini hem de küçükbaş hayvancılığın ve küçükbaş etinin yaygınlaştırılması konusunda insanlar arasında bir bilinç oluşturacağını düşünüyorum. Türkiye’de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği bizim için çok önemli bir durumdadır. Bizim ülkemizin ekolojisi küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine daha uygundur. Küçükbaş hayvanlar en zayıf meralardan, nadas alanlarında veya bitkisel üretime uygun olmayan alanlarda otlatılması suretiyle buraların da ekonomiye katkı vermesi sağlanmış oluyor. Türkiye’deki et ihtiyacımızın yüzde 99’ unu büyükbaş hayvancılıktan karşılamaktayız.  Bursa’da 2022 yılı TUİK verilerine göre 596 bin 631 adet küçükbaş hayvan varlığımız mevcuttur. İnegöl ilçemizde 4 bini keçi, 68 bini de koyun olmak üzere toplam 72 bin küçükbaş hayvan varlığımız vardır. Kıvırcık et kalitesi anlamında ülkemizdeki en önemli ırklardan bir tanesidir. Bu festivalde özellikle kıvırcığın tanıtılması anlamında ve küçükbaş et tüketimi anlamında çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Festivalimizin başta ilçemize, ilimize ve ülkemize küçükbaş hayvancılık konusunda önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.
 
 
tarım küçükbaş İnegöl bursa festival