IPARD-II yeni projeleri bekliyor

11 May Monday, 2020
Kırsalda hayata geçirilen projelere büyük destek sağlayan IPARD-II programı için 9. başvuru çağrı ilanına çıkıldı.
IPARD-II yeni projeleri bekliyor

IPARD-II'den 1,2 milyar bütçeli destek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun kırsalda tarımsal üretime yeni yatırımlar kazandırmak, modern tesislerin kurulmasını sağlamak amacıyla girişimci çiftçi projelerine verdiği destek sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ,Avrupa Birliği standartlarında işletmelerin kurulması için IPARD-II programı kapsamında 9. başvuru çağrı ilanına çıkıldığını açıkladı.

Kırsalda kadın ve genç girişimcilerin desteklenmesini ve kaliteli üretimi teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Bakan Pakdemirli, “Bu çağrı kapsamında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) ile Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) sektörlerinde sunulacak projeler desteklenecek.

Hayvancılık sektöründeki yatırımların destekleneceği Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) tedbirinin destek bütçesi 104 Milyon Avro, yani 790 milyondur. Bu kapsamda, yatırım tutarı 5 bin ila 5 yüzbin Avro arasındaki projelere yüzde 50-70 oranında hibe desteği sağlanacak.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302)  tedbiri için ise 54 Milyon Avro 410 milyon liralık destek bütçesi tahsis edildi. Bu çerçevede de, yatırım tutarı 5 bin ila 5 yüz bin Avro arasındaki projelere yüzde 55-65 oranında hibe desteği sağlanacak.” ifadelerini kullandı.

Proje sahipleri toplamda 1.2 milyar lira hibe desteği bütçesi ayrılan IPARD-II 9. Başvuru Çağrı İlanına ilişkin ayrıntılı bilgiye Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun internet sitesinden de ulaşabiliyor.

ıpard II düstek hibe tarım orman bakanlık