Işıkgece’den kadın üreticilere müjde

04 May Tuesday, 2021
Tarım ve Orman Bakanlığının ilk kadın bakan yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece kadın üreticilerle bir araya geldi. Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği “Tarımda Kadın Eli” programında üretici kadınlarla bir araya gelen Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, girişimci kadınlarla sohbet etti. Işıkgece el emeği ürünlerin pazarlanması için çalışmalar yürüttüklerinin müjdesini verdi.
Işıkgece’den kadın üreticilere müjde “Kız Kardeşim” Projesi başlıyor, el emeği ürünler değerleniyor. Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü söz konusu projeye ilişkin bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte kadın kooperatifleri el emeği ürünlerini sergiledi. Bakan Yardımcısı Işıkgece düzenlenen programda kadın üreticilerle tek tek sohbet etti.

Ankaralı kadın üreticilerle buluşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, el emeğiyle üretilen bütün ürünlerin kolay ve güvenli pazarlanması adına girişimci kadınlara yol gösterecek, destek olacak çalışmalar başlattıklarını belirtti. Bu konudaki eksiklikleri belirlediklerini anlatan Işıkgece, “Sadece kadınlarımız için ‘Kız Kardeşim’ projesini yapmaya karar verdik. Kadın kooperatiflerimizle elele olacağımız eğitim modülleri geliştirdik. Hijyen, mevzuat, etiket, paketleme konularının daha iyi nasıl olacağına ve pazarla nasıl buluşacağına kadar sizlerin elinden tutacağız. Buradaki ürünler pazarlarda satılıncaya kadar, sizlere ekonomi kazandırıncaya kadar, kalkınmamızda etkili oluncaya kadar elele sizlerle çalışacağız” dedi.

“Milli Mücadelenin Başkentinde, Yerli ve Milli Fideler Yeşeriyor” sloganıyla düzenlenen etkinlikte Bakan Yardımcısı Işıkgece, “Güzel bir projeyi sizler için hayata geçirmek, sizlerin bereketli ellerinize sunmak için buradayız. Tohumlarımız yerli ve milli. Bizim bu anlamda yüzde 96 kendi kendimize yeterliliğimiz var. Bugün de burada yerli ve milli tohumlarımızın fidelerini sizin bereketli ellerinizle buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz da Ankara'nın önemli tarımsal potansiyeli olan illerin başında geldiğine dikkat çekti. Korkmaz, “Bu fideler bakanlığımız tarafından geliştirilmiş ve enstitülerimiz tarafından tescil edilmiş olan yerli tohumlarımız. Biz bu proje kapsamında her dönem kadın kooperatiflerimizi ve kadın üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
 
ankara kadın çiftçi kadın kooperatif fide yerli tohum destek tarım ve orman ayşe ayşin ışıkgece bülent korkmaz