Isparta’da Ramazan ayında gıda denetimleri devam ediyor

25 May Friday, 2018
Ramazan ayında tüketicilerin sağlığının korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla Isparta’da gıda işletmelerine yönelik denetimler hız kazandı.
Isparta’da Ramazan ayında gıda denetimleri devam ediyor Haber: İrfan ÖNER –Isparta İl Enformasyon
Kamera - Kurgu: Alper ÖZTÜRK
 
Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekipleri; ekmek ve pide fırınları, baklava, pasta, şekerli mamul üreten ve satan işyerleri ile tabldot yemek üreten işletmelere yaptıkları denetimlere devam ediyor.

Ramazan ayının başlamasıyla sıklaşan denetimlerde il ve ilçe merkezlerindeki yaklaşık 5 bin işletmeye 7634 denetim yapıldı.

İşletmelerin kayıt/onay belgelerinin, personel ve alet ekipman hijyen şartlarının, gıdaların muhafaza koşullarının, etiket bilgileri ve ürünlerin son kullanım tarihlerinin titizlikle incelendiği denetimler sonunda mevzuata uygunsuz durumlarda gerekli yasal işlemler yapılıyor.

Gıda güvenliğinin sağlanması sürecinde vatandaşlara da önemli görevler düşüyor.

Yetkililer tüketicilerin gıdaları satın alırken etiketsiz, ambalajsız ve açıkta satılan ürün almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri ve gıdaların tüketim sürecinde ürün etiketinde belirtilen muhafaza koşullarına dikkat etmesi konusunda uyarıyor.

Tüketiciler gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na Alo 174 Gıda Hattını arayarak veya şikayet dilekçe ile başvurarak denetimlere önemli katkı sağlıyor.
Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gıda güvenilirliği, toplum sağlığı ve tüketiciyi korumaya yönelik çalışmalarının aynı kararlılık ve ciddiyetle devam edeceğini belirtti.
 
Isparta gıda denetim gıda güvenliği alo 174