Isparta Dünya Gıda Gününü öğrencilerle kutladı

19 October Friday, 2018
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu yıl 16 Ekim Dünya Gıda Gününü Çukur Köyünde bulunan ilk ve ortaokuldaki öğrencilerle birlikte kutladı.
Isparta Dünya Gıda Gününü öğrencilerle kutladı Haber: İrfan ÖNER – Isparta İl Enformasyon
Kamera – Kurgu: Alper ÖZTÜRK
 
16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle program düzenleyen Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çukur Köyünde bulunan ilk ve ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi.
 
Gıda ve Yem Şube Müdürü Yusuf Kestel’in açılış konuşmasıyla başlayan programda öğrencilere “Dünya Gıda Günü” ile ilgili sunum yapıldı.
 
İsrafın önemine değinilen sunumda israf edilen gıdaların sadece dörtte birinin bile dünyadaki açlığı ortadan kardırmaya yetecek düzeyde olduğu vurgulandı.
 
Açlık ve yoksullukla mücadelede herkese önemli görevler düştüğü belirtilen sunumda ihtiyaç duyulan kadar gıdanın tüketilmesi gerektiği belirtilerek öğrencilere gıda güvenliği ve genel hijyen konularında bilgiler verildi.
Geleceğimizi emanet edeceğimiz genç nesillerin bilinçli bireyler olmaları için çevre ve doğal kaynakları koruma konusunda hassasiyet göstermeleri istendi.
 
Gıda ve Yem Şube Müdürü Yusuf Kestel programın amacı ile ilgili bilgiler verdi. Kestel, Dünya Gıda Günü etkinliklerini öğrencilerle yaptıklarını belirterek gelecek nesillerin yetiştirilmesinin önemini vurguladı. Kestel, “İsrafın önüne geçmek için Bakanlık olarak çalışmalar yürütüyoruz. Ekmek israfının önlenmesi için 2013 yılından beri yapılan çalışmalarla yüzde 20 oranında azaldı. Dünya nüfusunun hızla artması ve iklim değişiklikleri nedeniyle bir tarafta gıdaya ulaşma sorunu yaşanırken bir tarafta da ciddi oranda gıdanın israf edildiğini görüyoruz.  Bizde öğrencilerimize bu konuda bilgilendirme yaptık. Çocuklardan çok olumlu tepkiler alıyoruz. ” diye konuştu.

Programa yoğun ilgi gösteren öğrencilere hediyeler dağıtıldı.
ısparta dünya gıda günü tarım orman