Isparta’nın çalışkan kadınları üretmeye devam ediyor

02 October Friday, 2020
Kooperatif çatısı altında buluşan Ispartalı kadın çiftçiler, yaptıkları yöresel ürünleri satış merkezlerinde tüketicilerin beğenisine sunuyor.
Isparta’nın çalışkan kadınları üretmeye devam ediyor Haber: Isparta İl Enformasyon

Ispartalı kadınlar güçlerini birleştirdi, üretim katlanarak arttı.

Gönen İlçe Merkezinde 7 kadın girişimciyle kurulan Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bugün 20 üyesiyle başarılı bir üretime imza atıyor.

Yöresel ve doğal ürünler üretip pazarlamak amacıyla bir araya gelen kooperatif ortağı kadınlar; ev şartlarında ürettikleri keçe sabunu, gül suyu, gül reçeli, salça, tarhana, erişte, bulgur, meyve ve sebze kuruları, yufka ekmek, ekşi mayalı ekmek, el açması baklava, hünnap ezmesi, hünnap sirkesi, elma sirkesi, alıç sirkesi, gül sirkesi ve üzüm sirkesi, peynir, gözleme ve börek gibi ürünleri Gönen İlçe merkezindeki satış noktasında tüketicilerin beğenisine sunmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitimlere katılan girişimci kadınlara, ihtiyaç duydukları her konuda il müdürlüğü uzman personeli rehberlik hizmeti de veriyor.

Kooperatifte yeni hedef kırsal turizm

Gönenli kadın çiftçilerin yeni hedefi ise kırsal turizm tesisi kurmak.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanıp bakanlığa sunulan projenin kabul edilmesi halinde alınacak hibe desteği ile kooperatife ait bir turizm alanı kurulacak. Lavanta ve gül bahçesinin de yer alacağı kırsal turizm alanında kadınların hazırladığı yiyeceklerin sunumunun ve satışının yapılacağı mekanların hayata geçirilmesi planlanıyor.
ısparta gönen kooperatif kadın çiftçi gülgönen kırsal turizm tarım ve orman destek hibe