Isparta’nın safranı hasat edildi

18 November Monday, 2019
Safran üretimini yaygınlaştırmak amacıyla Isparta’da yapılan deneme ekimleri başarılı oldu. Kentteki üreticileri katma değeri yüksek alternatif ürünlere yönlendirmeyi amaçlayan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğirdir’de “Safran Tarla Günü” düzenledi.
Isparta’nın safranı hasat edildi Haber: İrfan ÖNER – Isparta İl Enformasyon
Kamera: Alper ÖZTÜRK
 
Tarım sektörünün altın değerindeki ürünü safran Isparta’yı sevdi.
Çiftçilere dağıtılan safran fideleriyle Eğirdir’de başlayan demonstrasyon çalışmaları başarıyla sonuçlandı.

Eşsiz güzelliğiyle Sorkuncak Köyü’ndeki tarlaları süsleyen safran çiçeklerinin hasadı için “Safran Tarla Günü” düzenlendi.

Tarla günü etkinliğine Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Isparta İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Uğur Turgut, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın, Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Can, teknik personel, üreticiler ve Sorkuncak Köyü halkı katıldı.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar ile alternatif tarım ürünleriyle tanışan üreticiler safran yetiştiriciliğini sevdiklerini dile getirdi.
4 yıldır safran üretimi yapan İbrahim Eroğlu, safranın geliri yüksek bir bitki olduğunu, bakımının da elmadan daha kolay olduğunu dile getirdi.

Tarla günü etkinliğine katılan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik deneme ekimi yapılan safranları inceledi, üreticilerden bilgi aldı.

Kozmetik, gıda ve ilaç sanayinde kullanılan safrandan üreticiler yıllık ortalama 24 bin lira gelir elde ediyor.
Isparta safran tarla günü eğirdir tarım ve orman