İzmir’de iyi tarım uygulamalarına bakanlık denetimi

25 February Tuesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Daire Başkanlığı İzmir’de bulunan yetkilendirilmiş kuruluşlara yönelik denetimlere başladı.
İzmir’de iyi tarım uygulamalarına bakanlık denetimi İlk denetim İzmir’in Seferihisar İlçesinde faaliyet gösteren ve Bakanlık tarafından İyi Tarım Uygulamalarında yetkilendirilmiş DE CONTROL Denetim ve Belgelendirme Limited Şirketi’nde yapıldı. 3 gün süren incelemelerde ekibe, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları Biriminde görevli konu uzmanları da eşlik etti.

Denetimlerin ikinci gününde,  2019 yılında İyi Tarım Uygulamaları yapan üretici Alkan Çelik’in mandarin bahçesinde depo ve arazi bazında denetim yapılarak “Saha Denetim Formu” düzenlendi. Sonrasında  yetki ve akreditasyona ait dokümanların denetimi, sözleşme ve taahhütnameye ait dokümanların denetimi, kontrol ve sertifikasyon işlemlerine ait dokümanların denetimi ve sertifika uygunluk denetimi gibi konularda denetimler yapıldı.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen zorunlu denetimler yıl içinde belirlenen zamanlarda 6 yetkilendirilmiş kuruluşa da gerçekleştirilecek.