İzmir’de üniversitelerle bir araya gelindi

12 February Wednesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında, 15 Ocak 2020 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalandı.
İzmir’de üniversitelerle bir araya gelindi Haber   : İzmir İl Enformasyon
Kamera: Sebahat Coşkun Altıer

Bakanlık ile yükseköğretim kurumlarının sorumluluk alanlarındaki “altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci/çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri” gibi konulara ilişkin süreçlerin iş birliği içerisinde yürütülmesini sağlamak amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde İzmir İl Müdürlüğünde İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında, İzmir’de bulunan Üniversitelerin Tarım ve Ormancılık, Su Ürünleri, Veterinerlik, Gıda Fakültelerinin Dekanları, Araştırma Enstitülerinin Müdürleri, Bakanlığa bağlı kuruluşların müdür ve temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda tüm kurum katılımcıları tek tek söz alarak; ihtiyaçları ve yürüttükleri çalışmalar doğrultusunda ortak çalışmanın, yapılacak tüm işlerde kurumların imkânlarından, var olan altyapılarından ve personellerinden de faydalanarak ortak çalışmalar yapılabilmesinin önemine değindi.

Toplantıda bir konuşma yapan İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen;
Bu yaptığımız çalışmalarla nihayetinde üreticiye dokunacağız. Bizim bu şehirdeki 163 bin üretici aileyi bir şekilde ayakta tutmamız gerekiyor. Bütün hedefimiz bu. Bu noktada tüm kurumların daha hassas olmasını bekliyoruz” dedi.

Özen konuşmasına şöyle devam etti ;

“Bugün burada toplanan herkes aslında tarımın bir tık öteye gitmesi için çalışmalar yapıyor. Biz bu protokolle bir işbirliği yaparak bu birliğimizi güç birliğine dönüştürmek, güçlerimizi birleştirerek belirlemiş olduğumuz hedeflere daha kısa sürede gitmek istiyoruz.”

Gerçekleştirilen toplantı soru ve cevapların ardından fotoğraf çekimleriyle sona erdi.