İzmirli gençlerin tarım tasarımları yarıştı

26 January Friday, 2024
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gençleri renkli bir yarışmada buluşturdu. Gençlerde tarım konusunda farkındalık oluşturulmasını amaçlayan “Tarım” temalı tasarım yarışmasının ödül töreni Çeşme’de gerçekleştirildi. Yarışmada; 11’nci sınıf öğrencisi Duru Güray, “Sakızın Gözyaşı” eseriyle birinci oldu.
İzmirli gençlerin tarım tasarımları yarıştı
Haber: İzmir İl Enformasyon

Gençler tarım tasarımlarıyla yarıştı, İzmir farkındalık oluşturan yarışmaya ev sahipliği yaptı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gençleri “Tarım” temalı, liseler arası tasarım yarışmasında bir araya getirdi.

“Gençleri ayrıcalıklı fırsatlar sunan ‘tarımın dünyasında’ yerlerini almaya davet ediyoruz” sloganıyla yola çıkan organizasyonda renkli ve farklı eserler yarıştı.

Yarışmanın ödül töreni Çeşme’de gerçekleştirildi.

Sergi açılışında konuşan İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ayhan Temiz, inovasyonun ve çevre bilincinin önemine dikkat çekti. Ayhan, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz paydaşlığında düzenlenmiş olan “Liseler Arası Tasarım Yarışması” töreninde olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle de bu tasarım yarışmasının ana temasının “TARIM” olarak belirlenmesi ve bu değer üzerinden sanat yoluyla bir farkındalık oluşturulması, bizleri gerçekten daha da mutlu etti.” dedi.

Tarımın sadece toprakla uğraşmak değil, geleceğimizi de şekillendiren bir üretim ve kazanç kaynağı olduğunu dile getiren Temiz, “Gençlik, tarım sektöründe birçok fırsatı keşfetme ve geliştirme potansiyeline sahiptir. Çok hızlı dijitalleşme sürecinin yaşandığı bu çağda tarımsal anlamda da yapılacak faaliyetlerin inovatif fikirlerle desteklenerek yani aksiyonlar alınması önemlidir. Tabi ki tarımsal faaliyetleri sürdürürken, hem üretim yapmak, üretim yaparken aynı zamanda toprağı, çevreyi korumak, ekolojik dengeyi bozmamak önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı. 

Farklı tasarımlarıyla yarışan lise öğrencileri de tarımla ilgili tasarım yapmanın heyecan verici olduğunu söylediler.
Yarışmada dereceye giren gençlere ödülleri törenle verildi.

Tasarım yarışmasına katılan eserler Çeşme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
izmir çeşme genç lise öğrenci tasarım yarışma sergi tarım ve orman