Kabaceviz Şelaleleri'nde sonbahar renklerinin görsel şöleni

29 November Thursday, 2018
Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Kabaceviz köyü yakınlarında bulunan ve köyle aynı isme sahip şelalenin çevresindeki ağaçlar, sonbaharda sarı ve kırmızının farklı tonlarına bürünerek seyrine doyumsuz manzaralar sergiliyor.
Kabaceviz Şelaleleri'nde sonbahar renklerinin görsel şöleni Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Kabaceviz Şelaleleri, sonbaharda sararan yaprakların arasında farklı bir güzellik sunuyor.

Kabaceviz köyü yakınlarında, köyle aynı adı taşıyan, üç ayrı kademeden oluşan şelale, ilçe merkezine 30 kilometre mesafede bulunuyor.

Her kademesinde farklı büyüklükte şelale yer alan ve yolunun bir kısmı stabilize olan Kabaceviz Şelaleleri'nin özellikle ikinci etabını görebilmek için zorlu bir yolculuğu göze almak gerekiyor. 

Şelalenin ziyaretçileri, çektikleri zahmetin sonucunda ise görsel bir şölenle karşılaşıyor.

"Böyle bir mekanı fotoğraflamak daha bir zevk veriyor"

Uzun yıllar öğretmenlik yapıp emekli olduktan sonra doğa fotoğrafçılığına merak duyan Behçet Atabek de "doğa harikası" şelaleleri fotoğraflamak için bölgeyi ziyaret etti.

Atabek, Kabaceviz ve benzer şelalelerde sonbahar döneminde çekim yaptığını anlattı.

Şelalelerin görsel şölen sunduğunu dile getiren Atabek, "Fotoğraf meraklılarını buraya bekliyoruz. Fotoğraf sanatçısı olarak sonbaharı bekleriz ancak böyle bir mekanı fotoğraflamak daha bir zevk veriyor. Eylül, ekim, kasım aylarında yaprakların sararmasını şelale ile renklendirmek, daha da mükemmel oluyor." ifadesini kullandı.

Mobilyacılık yapan, hobi olarak doğa fotoğrafları çeken Osman Bayrak ise herkese Kabaceviz Şelaleleri'ni görmeyi tavsiye etti.

Ziyaretçilerine doğa yürüyüşü, dağcılık, foto safari gibi pek çok imkan da sunan Kabaceviz Şelaleleri'ne doğaseverler oldukça ilgi gösteriyor.
 
samsun kabaceviz şelale fotoğraf