Kaçak balıkçılara göz açtırmıyorlar

03 May Friday, 2019
Elazığ'da yumurtlama dönemindeki balıkların korunması için uzman ekipler 7 gün 24 saat denetim yapıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri ile Keban Baraj Gölü’ndeki denetimlerde tespit edilen kaçak balıkçılar arasında yaşanan takip nefes kesiyor.
Kaçak balıkçılara göz açtırmıyorlar Elazığ’daki Türkiye’nin ikinci en büyük baraj gölüne sahip Keban Barajı’nda 1 Nisan’dan beri yürüklükte olan balık avı yasağını delen kaçak balıkçılar avlanma sırasında Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri ile emniyet güçlerince tespit edildi.

Dur uyarısına aldırmayan kaçak avcılar gece karanlığından faydalanarak tekneyi bırakıp kaçtı. Tekne ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa Tuğyan, denetimlerin son hızla sürdüğünü belirterek “Yumurtlama dönemde avlanılan bir balık aslında geleceğin binlerce balığı demek. Aslında balıkçıların gelirlerini daha da artırarak onlara fayda sağlamak açısından denetimlerimizi yapıyoruz. Amacımız caydırıcılık. Tüm balıkçılarımızdan kurallara uymalarını, günü kurtarmak yerine geleceği kurtarmayı tercih etmelerini istiyoruz. Sabırlı olmalarını, daha bol ve bereketli bir avcılık sezonuna kavuşmaları için balıkları yumurtlama dönemlerinde avlamamalarını özellikle istirham ediyoruz." dedi.

Röportaj sırasında yapılan denetimde tespit edilen kaçak ağlardaki balıklar da kurtarıldı.

Havadan ve karadan denetimlerin olduğu Elazığ’da geçtiğimiz yıldaki av yasağı sezonunda toplamda 20 bin metreye yakın ağ topladı. Bu yılki av yasağı ilde 1 Temmuz günü bitecek.
 
elazığ keban baraj göl kaçak av balık